Skip to main content

Viden om diabetes

Ny med type 1-diabetes

At blive diagnosticeret med type 1-diabetes er en stor omvæltning. Der er mange nye ting man skal lære og meget nyt at vende sig til.

Når man har fået konstateret type 1-diabetes, er der meget, man skal lære for at kunne forstå, hvad det overhovedet vil sige at have type 1-diabetes, og hvad sygdommen gør ved ens krop.

At måle sit blodsukker bliver en del af hverdagen og kan gøre en klogere på, hvordan kroppen reagerer på mad, drikke, motion og insulin. To kroppe med type 1-diabetes reagerer ikke nødvendigvis ens, og det er vigtigt at lære at tilpasse sin behandling efter ens egne behov, så diabetes ikke kommer til at styre ens hverdag.

Den primære information om type 1-diabetes får man gennem sin behandler og et uddannelses­forløb, hvis ens behandlings­sted tilbyder sådan et. Mange har dog behov for at søge ekstra viden eller finde svar på spørgsmål, der opstår løbende.

Noget af den information kan man finde her på Videncenter for Diabetes' sider. Behovene kan være forskellige, men vi udbygger løbende emnerne og mulighederne for at få ny viden.

Find information om rådgivning, rettigheder og støtte på Diabetes­foreningens hjemmeside.

Sidst opdateret: 16. november 2020