Gå til hovedindhold

Viden om diabetes

Type 2-diabetes

Hvad er type 2-diabetes, hvordan behandles det, og hvilke følgesygdomme kan man få? Bliv klogere på type 2-diabetes på siderne herunder.

Indhold

  Type 2-diabetes er den mest udbredte form for diabetes i Danmark. Omkring 5 procent af den danske befolkning har type 2-diabetes. Ligesom med type 1-diabetes, er type 2-diabetes en kronisk sygdom.

  På siderne herunder kan du blive klogere på, hvad type 2-diabetes er, hvordan man behandler type 2-diabetes, hvilke følgesygdomme der kan opstå, hvad prædiabetes er, og hvordan man skal forholde sig til graviditet, hvis man har type 2-diabetes.

  Læs mere om:

  Hvad er type 2-diabetes?

  Type 2-diabetes er en kronisk sygdom med blandt andet forhøjet blodsukker. Langt størstedelen af de personer, som har diabetes, har type 2-diabetes.

  Årsager og arvelighed

  Der findes ikke én årsag til, at man får type 2-diabetes. Både livsstil og arvelige faktorer har betydning for om og hvornår, man udvikler type 2-diabetes.

  Behandling af type 2-diabetes

  Behandling af type 2-diabetes kan bestå af livsstilændringer og medicin - alt efter, hvor længe man har haft sygdommen, og hvor godt den er reguleret.

  Følgesygdomme til type 2-diabetes

  Type 2-diabetes kan medføre forskellige følgesygdomme. Risikoen afhænger af, hvor længe man har haft diabetes, og hvordan ens diabetes er reguleret.

  Prædiabetes

  Prædiabetes er et forstadie til type 2-diabetes. Prædiabetes giver en større risiko for at udvikle type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

  Graviditet og type 2-diabetes

  Hvis man har type 2-diabetes og ønsker at blive gravid, er der en række forhold, som bør planlægges for at få det bedst mulige forløb i graviditeten.