Gå til hovedindhold

Viden om diabetes

Coronavirus og diabetes

En ny coronavirus (COVID-19) har ramt verden og Danmark. Personer med diabetes er generelt i højere risiko for at få komplikationer ved virusinfektioner.

Indhold

  Billede af en, der bliver podet for COVID-19.

  Corona­virus er en familie af vira, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i blandt andet luftvejene.

  Som ved andre typer virusinfektioner, f.eks. influenza, så er personer med kroniske sygdomme som diabetes generelt i højere risiko for at få komplikationer til virusinfektionen. Det gælder også for den ny coronavirus.

  For at skabe et overblik over den forskning, som relaterer sig til coronavirus og diabetes, har Videncenter for Diabetes holdt øje med den videnskabelige litteratur. I samarbejde med relevante eksperter forsøger vi at give svar på, hvad man fra forskningen indtil videre ved om coronavirus og diabetes.

  Læs spørgsmål og svar om coronavirus og diabetes

  Om coronavirus

  Udbruddet med den ny coronavirus (COVID-19) startede i Kina i december 2019, men bredte sig hurtigt til resten af verden, herunder Danmark.

  Siden har virus muteret flere gange. De vigtigste varianter er blevet navngivet efter det græske alfabet: alfa, beta, delta og omikron.

  Mutationerne har blandt andet gjort virussen mere smitsom, og haft betydning for, hvor effektivt vaccinerne beskytter mod smitte. For alle varianter har vaccinen indtil videre vist sig at have god effekt på at undgå alvorlig sygdom med COVID-19.

  Alle, uanset om de har diabetes eller ej, opfordres til at følge de til enhver tid gældende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og andre myndigheder.

  Læs mere og få svar på spørgsmål på coronasmitte.dk

  Diabetes og feber 

  Hvis man har tager insulin og får feber, skal man, som ved alle andre infektioner med feber, være opmærksom på at måle sit blodsukker ofte og regulere sin insulin herefter.

  Læs mere om type 1-diabetes og sygdom med feber og type 2-diabetes og sygdom med feber

  Man kan følge med i den aktuelle situation omkring corona­virus og de gældende anbefalinger på disse sider.

  Myndighedernes side om corona­smitte (coronasmitte.dk)

  Sundhedsstyrelsens generelle side om corona­virus

  Sundhedsstyrelsens side om særlige risiko­grupper

  Diabetesforeningens side om diabetes og corona­virus

  Sidst opdateret: 20. december 2021