Gå til hovedindhold

Viden om diabetes

Coronavirus og diabetes

En ny coronavirus (COVID-19) har ramt verden og Danmark. Personer med diabetes er generelt i højere risiko for at få komplikationer ved virusinfektioner.

Indhold

    Billede af en, der bliver podet for COVID-19.

    Corona­virus er en familie af vira, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene.

    Udbruddet med den ny coronavirus (COVID-19) startede i Kina i december 2019, men har bredt sig til resten af verden, herunder Danmark.

    Som ved andre typer virusinfektioner, f.eks. influenza, så er personer med kroniske sygdomme som diabetes generelt i højere risiko for at få komplikationer til virusinfektionen. Det gælder efter alt at dømme også for den ny coronavirus.

    Alle, uanset om de har diabetes eller ej, opfordres til at følge de til enhver tid gældende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og andre myndigheder.

    Læs mere og få svar på spørgsmål på coronasmitte.dk

    Hvis man har type 1-diabetes og får feber, skal man, som ved alle andre infektioner med feber, være opmærksom på at måle sit blodsukker ofte og regulere sin insulin herefter.

    Læs mere om type 1-diabetes og sygdom med feber

    Hvad viser forskningen om coronavirus og diabetes?

    Der udgives i øjeblikket mange nye videnskabelige artikler om coronavirus. For at skabe et overblik over den forskning, som relaterer sig til coronavirus og diabetes, overvåger Videncenter for Diabetes den videnskabelige litteratur. På baggrund af denne overvågning svarer vi i samarbejde med relevante eksperter på, hvad man indtil videre ved om coronavirus og diabetes.

    Læs spørgsmål og svar om coronavirus og diabetes

    Oversigt over de seneste videnskabelige artikler om coronavirus

    Du kan følge med i den aktuelle situation omkring corona­virus og de gældende anbefalinger på disse sider.

    Myndighedernes side om corona­smitte (coronasmitte.dk)

    Sundhedsstyrelsens generelle side om corona­virus

    Sundhedsstyrelsens side om særlige risiko­grupper

    Diabetesforeningens side om diabetes og corona­virus

    Sidst opdateret: 5. marts 2021