Gå til hovedindhold

Den daglige behandling

Diabetes følger med i alle situationer i livet. Derfor er det godt at vide, hvordan diabetes skal håndteres på ferie, eller når motivationen halter.

Indhold

  Diabetes forsvinder ikke, bare fordi det er weekend eller ferie, men med gode værktøjer kan man lære at få en god hverdag med diabetes.

  På siderne herunder kan du blive klogere på, hvordan diabetes kan håndteres, når vennerne inviterer på middag, når ferien skal nydes eller når motivationen halter. Du kan f.eks. dykke ned i inddelingen af kulhydrater eller hvordan motion påvirker blodsukkeret. 

  Læs mere om:

  Mad og drikke

  Mad og drikke er en central del af livet og handler om mere end at blive mæt. Når man har diabetes, er det vigtigt at være opmærksom på, hvad man spiser og drikker.

  Motion og diabetes

  Motion gør, at man føler sig bedre tilpas både fysisk og psykisk. Det hjælper til at sænke blodsukkeret og nedsætter risikoen for at udvikle følgesygdomme til diabetes.

  Medicin og diabetes

  Når man har diabetes, vil man ofte skulle tage flere slags medicin. Det er vigtigt at tage medicinen efter de anvisninger, man har fået af sine behandlere.

  Fodpleje

  Diabetes øger risikoen for at udvikle problemer med fødderne. Heldigvis kan mange af dem forebygges ved i det daglige at passe godt på sine fødder.

  Tand- og mundpleje

  God mundhygiejne er vigtig for alle, især hvis man har diabetes. Det er vigtigt at børste tænder, bruge tandtråd og gå regelmæssigt til tandlægen.

  God søvn og diabetes

  At sove godt og tilstrækkeligt er vigtigt både for ens fysiske og mentale velbefindende. Det gælder også, når man har diabetes. Der er flere ting, man kan gøre for at sove godt.