Gå til hovedindhold

Den daglige behandling

Diabetes følger med i alle situationer i livet. Derfor er det godt at vide, hvordan diabetes skal håndteres på ferie, eller når motivationen halter.

Indhold

  Diabetes forsvinder ikke, bare fordi det er weekend eller ferie, men med gode værktøjer kan man lære at få en god hverdag med diabetes.

  På siderne herunder kan du blive klogere på, hvordan diabetes kan håndteres, når vennerne inviterer på middag, når ferien skal nydes eller når motivationen halter. Du kan f.eks. dykke ned i inddelingen af kulhydrater eller hvordan motion påvirker blodsukkeret. 

  Læs mere om:

  Mad og drikke

  Bliv klogere på de gode valg til hverdag og fest, når man har diabetes. Læs blandt andet om, hvad man skal være opmærksom på, når man køber ind.

  Medicin

  Når man har diabetes, vil man ofte skulle tage flere slags medicin. Det er vigtigt at tage medicinen efter de anvisninger, man har fået af sine behandlere.

  Motion og diabetes

  Motion gør, at man føler sig bedre tilpas både fysisk og psykisk. Det hjælper til at sænke blodsukkeret og nedsætter risikoen for at udvikle følgesygdomme til diabetes.

  Rygestop

  Der findes forskellige måder at få hjælp til rygestop. Læs om nogle af dem her.

  Fodpleje

  Diabetes øger risikoen for at udvikle problemer med fødderne. Heldigvis kan mange af dem forebygges ved i det daglige at passe godt på sine fødder.

  Tand- og mundpleje

  God mundhygiejne er vigtig for alle, især hvis man har diabetes. Det er vigtigt at børste tænder, bruge tandtråd og gå regelmæssigt til tandlægen.