Gå til hovedindhold

Pårørende til børn med type 1-diabetes

Det kan være et stort ansvar, når et barn har diabetes. På denne side findes en række materialer om at være pårørende til et barn med diabetes.

Indhold

  Billede af et barn med type 1-diabetes, der leger udenfor.

  Det er omvæltende for hele familien, når et barn får diabetes. Heldigvis er der meget hjælp at hente, så man kan få skabt gode rutiner.

  Når ens barn får type 1-diabetes, er det en omvæltning for hele familien. Fokus er ikke længere kun på legeaftaler, sund mad og trivsel. Nu handler det pludselig også om insulin, kulhydrattælling og blodsukkermålinger.

  Det kræver, at man sætter sig ind i mange nye ting, samtidig med at man skal håndtere barnets dagligdag med diabetes. Det er en helt ny situation, og derfor kan det også være nødvendigt med ekstra støtte, råd og vejledning.

  På Videncenter for Diabetes kan man finde generel information om type 1-diabetes, blandt andet om blodsukkermåling, insulinbehandling og højt og lavt blodsukker.

  Flere organisationer og regioner har ressourcer målrettet til både forældre og børn med type 1-diabetes. 

  Nedenfor er en samling direkte til links til steder, hvor man blandt andet kan finde gode råd til bedst muligt at hjælpe barnet og eventuelle søskende, netværksgrupper og information om, hvordan behandlingen foregår.  

  Sidst opdateret: 26. april 2022