Gå til hovedindhold

Følgesygdomme til type 2-diabetes

Type 2-diabetes kan medføre forskellige følgesygdomme. Risikoen afhænger af, hvor længe man har haft diabetes, og hvordan ens diabetes er reguleret.

Indhold

  Følgesygdomme til type 2-diabetes kan ofte forebygges. Se i videoen, hvorfor følgesygdomme opstår, og hvordan de kan forebygges. Varighed: 03:45 (Video: Videncenter for Diabetes)

  Følgesygdomme, også kaldet senkomplikationer, hænger ofte sammen med for et for højt HbA1c (langtidsblodsukker) gennem længere tid. Udviklingen af følgesygdomme er til dels arvelig.

  Læs mere om HbA1c (langtidsblodsukker)

  Kan følgesygdomme forebygges?

  Man kan selv gøre meget for at undgå eller begrænse udviklingen af følgesygdomme. Der er dog ingen garanti for, at man ikke får følgesygdomme.

  En sund livsstil og velreguleret diabetes med stabilt blodsukker, blodtryk og kolesterol, kan nedsætte risikoen. Og ryger man, er det afgørende at stoppe med at ryge, hvis man vil undgå eller udsætte følgesygdomme længst muligt.

  Regelmæssige undersøgelser i forhold til ens diabetes og at blive tjekket for tegn på følgesygdom er også vigtigt for at forebygge, at de opstår.

  Læs mere om forebyggelse af følgesygdomme

  Hvad er de hyppigste følgesygdomme?

  Diabetes kan påvirke kroppen og dens blodkar, og det kan give følgesygdomme, som involverer:

  Sidst opdateret: 18. marts 2024