Gå til hovedindhold

Udstyr, teknologi og type 1-diabetes

Insulinpenne, sensorer og insulinpumper er eksempler på udstyr, der enten er nødvendigt i behandlingen af type 1-diabetes, eller som gør det lettere at leve med diabetes.

Indhold

  Der findes mange forskellige slags sensorer og insulinpumper, og det er forskelligt fra person til person, hvad man synes, der fungerer bedst.

  Udstyr, teknologi og type 1-diabetes hænger for mange tæt sammen. 

  Det gælder blandt andet brug af insulinpenne, sensorer og insulinpumper. Men teknologien tillader f.eks. også integration mellem sensorer og smartwatches. 

  Det er meget individuelt, om og hvor meget udstyr man har lyst til at benytte i sin dagligdag. 

  Nogle vil gerne følge den seneste udvikling, mens andre foretrækker mere simple metoder til blodsukkermåling og injektion af insulin.

  Hurtig og langsom udvikling

  Udviklingen inden for diabetesteknologi går stærkt, nye modeller bliver produceret og der opstår hele tiden nye teknologiske muligheder inden for diabetesbehandling.

  Nogle oplever det dog også som, at udviklingen går langsomt. Det skyldes blandt andet, at der kan være begrænset adgang til den nyeste teknologi eller det nyeste udstyr enten på nationalt plan eller lokalt i regioner, kommuner og på behandlingssteder.

  Nedenfor kan man finde sider om det mest almindelige udstyr, når man har type 1-diabetes.

  Find siderne

  Blodsukkerapparater og type 1-diabetes

  Et blodsukkerapparat er et vigtigt redskab til at måle blodsukker, når man har type 1-diabetes.

  Insulinpenne og type 1-diabetes

  Der findes både flergangspenne og engangspenne til injektion af insulin. Nogle flergangspenne har digital hukommelse og kan kobles sammen med en sensors app.

  Sensorer og type 1-diabetes

  Med en sensor kan man få et mål på sit blodsukker uden at skulle prikke sig i fingeren. Sensoren kan levere nye data hele døgnet, mens den sidder i underhuden.

  Sensorens data

  En sensor leverer hele tiden data om blodsukkeret. Data, der kan være vigtige at kende og forstå på både kort og lang sigt.

  Spørgsmål og svar om sensorer

  En sensor kan bruges af personer med diabetes, og den måler blodsukkeret hele døgnet. Men hvordan fungerer en sensor, og hvordan bruger man den bedst? Find svar på ofte stillede spørgsmål om sensorer.

  Behandling med insulinpumpe

  En insulinpumpe er en lille maskine, der er programmeret til løbende at frigive den mængde insulin, som kroppen har brug for.

  Insulinpumpen i hverdagen

  Det tager tid at vænne sig til en hverdag med insulinpumpe og blive fortrolig med den. Når det fungerer, kan pumpen gøre det nemmere at regulere blodsukkeret.

  Hud og diabetesudstyr

  Det er for mange en stor hjælp at have diabetesudstyr i hverdagen. Men nogle oplever, at huden reagerer, når de klistrer udstyret på huden.

  Sidst opdateret: 28. juni 2024