Kvinder og type 2-diabetes
De naturlige udsving i kønshormoner, kvinder oplever i løbet af deres cyklus, eventuel graviditet og overgangsalder har betydning for håndteringen af type 2-diabetes.
Det biologiske køn har i nogle sammenhænge betydning for håndteringen af type 2-diabetes.
Især de naturlige hormonelle forandringer, som kvinder oplever både i løbet af deres månedlige cyklus og i livets forskellige faser, kan påvirke blodsukkeret og derfor behandlingen af diabetes.
På disse sider kan man læse mere om, hvilken betydning menstruationscyklus, graviditet og overgangsalder har for kvinder med type 2-diabetes. Desuden er der sider om sammenhængen mellem polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og type 2-diabetes, og om den betydning type 2-diabetes kan have for kvinders seksualitet.
Find siderne
Menstruationscyklus og type 2-diabetes
I løbet af kvinders menstruationscyklus sker der en række hormonelle udsving. Når man har type 2-diabetes, kan man opleve, at udsvingene påvirker ens blodsukker.
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og type 2-diabetes
Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en hormonel forstyrrelse, der rammer kvinder, og øger risikoen for senere i livet at få type 2-diabetes.
Seksualitet og kvinder med type 2-diabetes
Kvinder med diabetes oplever seksuelle problemer oftere end kvinder uden diabetes. Heldigvis kan mange seksuelle problemer afhjælpes.
Fertilitet og kvinder med type 2-diabetes
Kvinder med type 2-diabetes kan sagtens blive gravide. Både lave og høje insulinniveauer og højt blodsukker kan dog betyde, at det kan tage længere tid at blive gravid.
Graviditet og type 2-diabetes
Har man type 2-diabetes og ønsker at blive gravid, bør man planlægge graviditet i samarbejde med ens behandlere. Det mindsker risikoen for komplikationer både hos mor og barn.
Overgangsalder og type 2-diabetes
Overgangsalderen medfører en række ændringer i kroppen. Ændringerne kan påvirke blodsukkeret og blandt andet øge risikoen for at tage på i vægt.
Køn og kønsidentitet
På disse sider kan man læse om emner relevante for kvinder med type 2-diabetes.
Vi refererer her på siderne til det biologiske kvindekøn, men anerkender, at man sagtens kan have en anden kønsidentitet og stadig f.eks. menstruere eller blive gravid.