Gå til hovedindhold

Kvinder og type 2-diabetes

De naturlige udsving i kønshormoner, kvinder oplever i løbet af deres cyklus, eventuel graviditet og overgangsalder har betydning for håndteringen af type 2-diabetes.

Indhold

  Billede af kvinde, der plukker et æble.

  Blodsukkeret påvirkes af kvindelige kønshormoner. Det kan give udfordringer for kvinder med type 2-diabetes.

  Det biologiske køn har i nogle sammenhænge betydning for håndteringen af type 2-diabetes.

  Især de naturlige hormonelle forandringer, som kvinder oplever både i løbet af deres månedlige cyklus og i livets forskellige faser, kan påvirke blodsukkeret og derfor behandlingen af diabetes.

  På disse sider kan man læse mere om, hvilken betydning menstruationscyklus, graviditet og overgangsalder har for kvinder med type 2-diabetes.

  Find siderne

  Menstruationscyklus og type 2-diabetes

  I løbet af kvinders menstruationscyklus sker der en række hormonelle udsving. Når man har type 2-diabetes, kan man opleve, at udsvingene påvirker ens blodsukker.

  Graviditet og type 2-diabetes

  Har man type 2-diabetes og ønsker at blive gravid, bør man planlægge graviditet i samarbejde med ens behandlere. Det mindsker risikoen for komplikationer både hos mor og barn.

  Overgangsalder og type 2-diabetes

  Overgangsalderen medfører en række hormonændringer i kroppen. Ændringerne kan påvirke blodsukkeret og dermed risikoen for at udvikle følgesygdomme til type 2-diabetes.

  Sidst opdateret: 15. november 2023