Baggrund for temaet om sårbarhed og type 2-diabetes
Læs mere om, hvem der står bag temaet om sårbarhed og type 2-diabetes, hvordan og hvorfor.

Temasiderne her handler om personer med type 2-diabetes, som kan siges at være sårbare, enten fordi de er diagnosticeret med en psykisk sygdom eller tilhører et etnisk mindretal.
På temasiderne bliver der formidlet resultater fra forskning i relevante indsatser, der har været brugt til at understøtte sårbare personer med type 2-diabetes. Siderne fokuserer på, hvad regionale og kommunale aktører kan gøre for at støtte sårbare personer med type 2-diabetes i at håndtere deres sygdom. Når det er muligt, bliver forskningen koblet med konkrete praksisværktøjer og eksempler på indsatser i Danmark.
Læs mere om, hvordan forskningen er blevet kortlagt
Regionale temaeftermiddage om personer med type 2-diabetes – fokus på sårbarhed
Temasiderne spiller sammen med en række regionale temaeftermiddage om type 2-diabetes og sårbarhed.
Temaeftermiddagene er både en formidlingskanal for forskning inden for sårbarhed og type 2-diabetes og skaber mulighed for vidensdeling mellem sundhedsprofessionelle på tværs af fagligheder og sektorer. Desuden vil eftermiddagene blive brugt til at indsamle flere redskaber og eksempler på konkrete indsatser på området. Relevante redskaber og eksempler på indsatser vil løbende blive føjet til temasiderne.
Find oplysninger om, hvor og hvornår der bliver holdt temaeftermiddage om type 2-diabetes og sårbarhed i din region
Hvem står bag temasiderne og temaeftermiddagene?
Baggrunden for projektet er initiativ nummer 11 i Sundhedsstyrelsens Nationale Diabeteshandlingsplan.
Projektet er udviklet af en styregruppe, der består af Diabetesforeningen, Kommunernes Landsforening, Danske Regioner, Dansk Selskab for Almen Medicin, Dansk Sygepleje Selskab og Dansk Endokrinologisk Selskab. Sundhedsstyrelsen er observatør i gruppen, og formandskabet varetages af Diabetesforeningen.
Styregruppen nedsatte i 2018 en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og Diabetesforeningen. Arbejdsgruppen har samarbejdet med Videncenter for Diabetes (Steno Diabetes Center Copenhagen) om at kortlægge forskningsoversigter om emnet.
Videncenter for Diabetes har stillet www.videncenterfordiabetes.dk til rådighed som formidlingskanal for projektet. På siden du finde generel information om diabetes og vejledninger til fagpersoner, som arbejder med diabetes.
Sidst opdateret: 18. marts 2021