Gå til hovedindhold

Baggrund for temaet om sårbarhed og type 2-diabetes

Læs mere om, hvem der står bag temaet om sårbarhed og type 2-diabetes, hvordan og hvorfor.

Indhold

  Bloddråbe fra finger

  Tema­siderne her handler om personer med type 2-diabetes, som kan siges at være sårbare, enten fordi de er diagnosticeret med en psykisk sygdom eller tilhører et etnisk mindre­tal.

  På temasiderne bliver der formidlet resultater fra forskning i relevante indsatser, der har været brugt til at understøtte sårbare personer med type 2-diabetes. Siderne fokuserer på, hvad regionale og kommunale aktører kan gøre for at støtte sårbare personer med type 2-diabetes i at håndtere deres sygdom. Når det er muligt, bliver forskningen koblet med konkrete praksis­værktøjer og eksempler på indsatser i Danmark.

  Baggrunden for projektet er initiativ nummer 11 i Sundhedsstyrelsens Nationale Diabeteshandlingsplan.

  Projektet er udviklet af en styregruppe, der består af DiabetesforeningenKommunernes LandsforeningDanske RegionerDansk Selskab for Almen MedicinDansk Sygepleje Selskab og Dansk Endokrinologisk SelskabSundhedsstyrelsen er observatør i gruppen, og formandskabet varetages af Diabetesforeningen.

  Styregruppen nedsatte i 2018 en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og Diabetesforeningen. Arbejdsgruppen har samarbejdet med Videncenter for Diabetes (Steno Diabetes Center Copenhagen) om at kortlægge forskningsoversigter om emnet.

  Videncenter for Diabetes har stillet videncenterfordiabetes.dk/saarbarhed til rådighed som formidlingskanal for projektet. På siden kan du finde generel information om diabetes og vejledninger til fagpersoner, som arbejder med diabetes.

  Sidst opdateret: 22. august 2022