Gå til hovedindhold

Videoer om diabetes

Her findes alle de videoer, som er produceret af Videncenter for Diabetes.

Indhold

  Alle videoer herunder er med dansk tale, men der kan vælges undertekster på flere sprog.

  Alle videoer findes desuden på arabisk, engelsk, somali, tyrkisk og urdu.

  Gå til videoer på andre sprog end dansk


  Hvad er type 1-diabetes?

  I videoen bliver det forklaret, hvad type 1-diabetes er, hvorfor det opstår, og hvordan det behandles. Varighed: 03:29 (Video: Videncenter for Diabetes)


  Følgesygdomme til type 1-diabetes

  I videoen bliver nogle af de vigtigste følgesygdomme til type 1-diabetes forklaret, samt hvordan de kan forebygges. Varighed: 04:19 (Video: Videncenter for Diabetes)


  Hvad er type 2-diabetes?

  I videoen bliver det forklaret, hvorfor type 2-diabetes opstår, hvad der ændrer sig i kroppen, og hvordan det behandles. Varighed: 03:57 (Video: Videncenter for Diabetes)


  Følgesygdomme til type 2-diabetes

  Følgesygdomme til type 2-diabetes kan ofte forebygges. Se i videoen, hvorfor følgesygdomme opstår, og hvordan de kan forebygges. Varighed: 03:45 (Video: Videncenter for Diabetes)


  Hvad er graviditetsdiabetes?

  I videoen bliver det forklaret, hvad graviditetsdiabetes er, hvorfor det opstår, og hvordan det behandles. Varighed: 04:01 (Video: Videncenter for Diabetes)


  Kulhydrater og diabetes

  I videoen bliver de forskellige typer kulhydrater præsenteret, og det bliver forklaret, hvordan de påvirker blodsukkeret forskelligt. Varighed: 04:31 (Video: Videncenter for Diabetes)


  Motion og diabetes

  I videoen bliver det forklaret, hvorfor motion er vigtigt, når man har diabetes, og hvorfor motion øger musklernes følsomhed over for insulin. Varighed: 03:22 (Video: Videncenter for Diabetes)


  Sidst opdateret: 6. oktober 2022