Gå til hovedindhold

Livsstilsguide i Praksis

Livsstilsguide i Praksis er en guide til at fremme sundheden hos voksne med psykisk sygdom ved at forbedre deres samarbejde med fagprofessionelle.

Indhold

  Livsstilsguide i praksis er et sundheds­pædagogisk koncept, der har til formål at fremme sundheden hos voksne med psykisk sygdom (brugere) gennem styrkelse af relationer, kommunikation og organi­sa­toriske rammer. Fokus er at skabe et samarbejde mellem brugere og profes­sionelle om sundheds­fremme.

  Indhold

  Konceptet omfatter en guide, to teoretiske modeller og 11 sundheds­pædagogiske værktøjer. Guiden indeholder eksempler på, hvordan organisationer kan arbejde med sundheds­fremmende indsatser.

  Konceptet blev udviklet og afprøvet i 2014-2017 og er siden blevet videre­udviklet og suppleret med nye værktøjer, der adresserer strukturel sundheds­fremme.

  Find Livsstilsguide i praksis hos Steno Diabetes Center Copenhagen

  inspiration fra professionelle til, hvordan man bruger Livsstilsguide i Praksis

  Samarbejdspartnere

  Konceptet er udviklet i et samarbejde mellem Steno Diabetes Center Copenhagen, Region Syddanmark, UC Syd og de 22 syddanske kommuner i samarbejde med en lang række brugere.

  Videre­udviklingen er baseret på et samarbejde mellem brugere, kommuner, Region Hovedstadens Psykiatri, Statens Institut for Folkesundhed, Sundhedsstyrelsen og Steno Diabetes Center Copenhagen.

  Find studierne

  Sidst opdateret: 2. februar 2022