Gå til hovedindhold

Vidensbaserede indsatser

Der er udviklet mange vidensbaserede indsatser, som fagpersoner kan bruge, når de arbejder med personer med diabetes. Oversigten her samler nogle af dem.

Indhold

  Videncenter for Diabetes har lavet en oversigt over indsatser, som nogle fagpersoner bruger, når de arbejder eller er i kontakt med personer med diabetes.

  Hvis du kender til en indsats, der kan være relevant at inkludere i oversigten, er du meget velkommen til at kontakte os.

  Indsatserne kan søges frem herunder, og søgningen kan inddeles i tre kategorier alt efter, om du har en særlig interesse eller behov. Du kan vælge at filtrere efter en enkelt, to eller alle tre kategorier.

  • Sygdom og sundhed: Her har du mulighed for at filtrere på de indsatser, der er udviklet til personer med diabetes, personer med andre kroniske sygdomme eller til at fremme almen sundhed.
  • Særlige målgrupper: Her kan du filtrere på de indsatser, der er udviklet til familier og grupper af personer med diabetes tilhører et etnisk mindretal eller har psykiske eller psykiatriske diagnoser.
  • Vidensgrundlag: Hvis du har krav til vidensgrundlaget, kan du filtrere på de indsatser, der er baseret på henholdsvis lokale erfaringer, evalueringer eller forskning.

  Find indsats

  Nulstil

  Der filtreres på:

  CUSTOM

  CUSTOM er en uddannelsesindsats, der skal hjælpe personer fra etniske mindretal til at opleve bedre handlemuligheder i forhold til type 2-diabetes.

  Etniske mindretal
  Diabetes
  Lokale erfaringer

  Diabetes på spil

  Gennem Diabetes på spil taler personer med type 2-diabetes om deres udfordringer, så sundhedsprofessionelle får indsigt i personernes hverdagsliv.

  Diabetes
  Forskning

  EMMA

  EMMA er en samling af dialogværktøjer til konsultationer med personer med type 2-diabetes.

  Diabetes
  Forskning

  Familiekassen

  Familiekassen støtter både hele familien og hvert familiemedlem i at håndtere type 2-diabetes i familien.

  Diabetes
  Forskning
  Familier

  Lev livet med type 2-diabetes

  Lev livet med type 2-diabetes er et kommunalt koncept for diabetesrehabilitering.

  Diabetes
  Evaluering

  Livsstilsguide i Praksis

  Livsstilsguide i Praksis er en guide til at fremme sundheden hos voksne med psykisk sygdom ved at forbedre deres samarbejde med fagprofessionelle.

  Psykisk sårbare
  Andre kroniske sygdomme
  Sundhedsfremme
  Diabetes
  Forskning

  LÆR AT TACKLE

  LÆR AT TACKLE er et peer-baseret mestringsprogram målrettet blandt andet personer med kronisk sygdom eller symptomer på depression.

  Psykisk sårbare
  Andre kroniske sygdomme
  Forskning

  NEED

  NEED er en sundhedspædagogisk værktøjskasse til gruppebaseret uddannelse af personer med kroniske sygdomme herunder diabetes.

  Diabetes
  Andre kroniske sygdomme
  Forskning

  Projekt Bydelsmødre

  I Projekt Bydelsmødre uddannes ressourcestærke indvandrerkvinder i emner som sundhed, børneopdragelse og kvinders rettigheder.

  Etniske mindretal
  Sundhedsfremme
  Evaluering

  Små skridt til et sundere liv

  Små skridt til et sundere liv er en billedsamling til at anskueliggøre hverdagens valg for personer med anden etnisk baggrund og type 2-diabetes.

  Etniske mindretal
  Diabetes
  Lokale erfaringer

  Sidst opdateret: 2. februar 2022