Gå til hovedindhold

Hverdagen med diabetes

Diabetes følger med i alle situationer i livet. Derfor er det godt at vide, hvordan diabetes skal håndteres på ferie, eller når motivationen halter.

Indhold

  Diabetes forsvinder ikke, bare fordi det er weekend eller ferie, men med gode værktøjer kan man lære at få en god hverdag med diabetes.

  På siderne herunder kan du blive klogere på, hvordan diabetes kan håndteres, når vennerne inviterer på middag, når ferien skal nydes eller når motivationen halter. Du kan f.eks. dykke ned i inddelingen af kulhydrater eller hvordan motion påvirker blodsukkeret. 

  Læs mere om:

  En god hverdag med diabetes

  På denne side får du nogle gode bud på, hvordan du kan opnå en bedre regulering af din diabetes. Det handler om blandt andet om at forstå sin krop.

  Et godt netværk

  Et godt netværk kan betyde meget for, om man trives i sit liv med diabetes. Det kan både være privat, på arbejde og måske med andre, der også har diabetes.

  Motivation

  Hvad er vigtigt for dig i dit liv med diabetes? På denne side finder du inspiration til, hvordan du gør motivation til en drivkraft i hverdagen.

  Mad og drikke

  Bliv klogere på de gode valg til hverdag og fest, når du har diabetes. Læs blandt andet om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber ind.

  Motion og diabetes

  Motion øger det fysiske og psykiske velbefindende. Det sænker blodsukkeret og nedsætter risikoen for at udvikle følgesygdomme til diabetes.

  Fodpleje

  Diabetes øger risikoen for at udvikle problemer med fødderne. Heldigvis kan mange af dem forebygges ved i det daglige at passe godt på sine fødder.

  Rygestop

  Der findes forskellige måder at få hjælp til rygestop. Læs om nogle af dem her.